Міста, які стануть найгарячішими точками на Донбасі / фото Міністерство оборони України

Найгарячішими точками на Донбасі можуть стати міста Сіверськ, Слов'янськ і Бахмут Донецької області - саме на захопленні цих територій зосередяться основні зусилля російських окупантів.

Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі інформаційного телемарафону.

"Основні зусилля противника зосередяться в так званому трикутнику – Сіверськ, Слов'янськ і Бахмут. Якщо визначати за напрямками, то основним напрямком виглядає в першу чергу Сіверськ, наступне – це Бахмут і в третю чергу – Слов'янськ, Краматорськ. Слов'янськ і Краматорськ – це одна велика міська агломерація. Тобто противник буде намагатися витіснити нас з Сіверського виступу", – стверджує Грабський.

Відео дня

Далі, за словами експерта, рашисти рухатимуться в напрямку Бахмута.

"Очевидно, згідно з його (противника - УНІАН) планами, ми можемо передбачити його спроби просунутися на Слов'янськ. Але там ситуація для нього значно складніша, тому дай Боже йому впоратися з першими двома завданнями", – сказав Грабський.

Як писав УНІАН, наприкінці червня Володимир Путін говорив, що кінцевою метою дій військ Росії на нашій землі нібито є "захист Донбасу і створення умов, що гарантують безпеку Росії". Ворогам не вдалося захопити всю територію Донецької та Луганської областей.

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що на поточному етапі війни Росія зосередиться на захопленні Сіверська і Бахмута, не віддаючи пріоритет захопленню Слов'янська.

Вас також можуть зацікавити новини: