Росіяни відступили з Херсона \ фото t.me/zedigital

Відступ російських окупаційних військ з Херсону є публічним визнанням труднощів, з якими вони зіткнулися на західному березі Дніпра.

Як йдеться у свіжому звіті британської розвідки, Херсон був єдиним обласним центром, захопленим росіянами з лютого, тому теперішній відхід завдає значної репутаційної шкоди… "Цілком ймовірно, що Росія все ще намагається евакуювати сили з інших районів області через річку Дніпро до оборонних позицій на східному березі", - йдеться у звіті.

При цьому у британській розвідці припустили, що існує реальна ймовірність того, що російська військова техніка та особовий склад, одягнений в цивільне,  виїхали з міста разом із заявленими 80 тис. евакуйованих цивільних осіб протягом останніх тижнів перед виходом з обласного центру.

Відео дня

"Завершення виходу відбулося лише через два дні після його оголошення. Цілком ймовірно, що процес виведення розпочався ще 22 жовтня, коли колаборанти у Херсоні закликали мирних жителів покинути місто", - зазначається у повідомленні. Аналітики припустили, що ймовірно, у рамках цього процесу російські війська зруйнували автомобільні та залізничні мости через річку Дніпро.

Звільнення Херсона

9 листопада Росія оголосила, що відступає з західного берега Дніпра. Виведення військ з Херсона пояснили "маневрами" з метою зберегти боєздатність підрозділів і закріпитися на кращих позиціях.

11 листопада український президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Херсона і правого берега Херсонської області.

Станом на 11 листопада ЗСУ звільнили від російських окупантів близько трьох тисяч квадратних кілометрів на півдні України. На деяких ділянках тривають пошуки російських військових, що розбіглися.

Вас також можуть зацікавити новини: