Зруйнувати Кримський міст Україна поки не може, каже експерт / REUTERS

Збройні сили могли б завдати удару по Кримському мосту за допомогою артилерійської ракетної системи HIMARS. Проте в даний час такий варіант не є можливим, вважає директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

Про це він сказав у коментарі "Обозревателю".

"Це було б реально, якби нам разом з HIMARS дали ще й ракети. А ракет поки немає. Нам дають керовані снаряди з дальністю до 80 км, але це не 300 км, які може дати оперативно-тактична ракета, яка може входити в боєкомплект. Такої зброї ми поки не отримали", - пояснив експерт.

Відео дня

За його словами, HIMARS може стріляти некерованими ракетами на відстань 30-40 км. Також, система стріляє керованими реактивними снарядами на 80 км. "Але замість цих пакетів може заряджатися одна оперативно-тактична ракета - у неї дальність 300 км", - додав Сунгуровський.

Перспективи удару по Кримському мосту

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, і не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна нанести удар, коли по ньому йдуть війська.

21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст. У Кремлі угледіли в його заяві "анонс теракту". Спікер Путіна Пєсков заявив, що в заяві української сторони "багато ознак діянь, що підлягають правовій перевірці та подальшому покаранню".

За словами радника глави ОП Олексія Арестовича, в даний час в України немає можливості знищити міст. Також Арестович стверджує, що у ВСУ є "більш жирні цілі".

Нещодавно українська розвідка отримала детальну технічну документацію Кримського моста.