Росіяни втратили понад 3 тисячі 200 танків у війні / фото ЗСУ

Російські окупанти втратили на війні проти України майже весь парк новітніх бойових танків, замінити їх на якісні не вдасться.

"Російська Федерація втратила понад 3 тис. 200 танків у цій війні... На початок цієї війни танковий штатний потенціал складав у межах 3 тис. 400 машин. Отже, майже добігаємо до 100% того, що вони мали на початку. Чи мають вони заміну на ці танки, у частині якісних машин? Не мають і не будуть мати", - сказав військовий експерт Петро Черник в ефірі інформаційного телемарафону.

Експерт зазначив, що лінія виробництва, яка випускала в РФ танки "Т-72", деградувала ще в 1998 році. Відтак росіяни можуть виробляти лише в межах 50-70 танків на рік модель різних модифікацій "Т-90".

Відео дня

"Разом з тим на складах, починаючи від "Т-62" і аж до "Т-34", є ще понад 15 тисяч одиниць техніки. Це неймовірно багато. Звичайно, все буде рухатися за методом "канібалізму": із 3-4 танків ліплять один більш-менш боєздатний. Чи це повноцінна машина у розумінні якості? Ні звичайно, але це все ж таки зброя", - додав експерт.

Втрати РФ у війні проти України

За даними Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення РФ, 24 лютого 2022 року, орієнтовні втрати противника у танковому потенціалі склали 3 тис. 283 одиниці.

За даними нідерландського OSINT-проекту Oryx, тільки за три дні наступу під Вугледаром і Авдіївкою російські загарбники втратили щонайменше 103 одиниці військової техніки. Серед втрат 36 бойових танків.

Вас також можуть зацікавити новини: