ЗСУ хочуть провести хитрий маневр / фото Генштаб ЗСУ

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський вважає, що керівництву Росії важливіше утримати Крим, ніж окупований Донбас.

"Мелітополь - це важливий логістичний вузол, який сполучає противника між окупованим Кримом та Донбасом. У росіян занадто багато там транспортних комунікацій. Якщо обвалити залізничне та автомобільне сполучення, у росіян можуть початися специфічні каскадні процеси. Зараз єдина логістична артерія, яка може забезпечувати ворога - це з Донбасу до Мелітополя залізницею з Донецька, або з Маріуполя до Волновахи", - зауважив Киричевський для телеканалу "Еспресо".

За словами аналітика, Кримський міст дуже вразливий і це ускладнює ворогу будувати логістичні ланцюжки.

Відео дня

"Якщо транспортні комунікації на Мелітопольщині будуть перерізані, у росіян виникнуть проблеми постачання зброї, пального та провізії на Запорізький напрямок. Для росіян важливіше утримати Крим, ніж Схід України. І питання відкрите, як вони збираються утримувати Крим в таких умовах. Зараз ЗСУ зупиняють окупантів під Бахмутом та на Луганщині. Допускаю, що сухопутний наступ ЗСУ на Мелітополь почнеться після зупинення ворога на Сході", - каже Киричевський.

Мелітопольський фронт: що відомо

13 грудня по базі окупантів у Мелітополі був завданий потужний удар. Ворог розмістив свої війська у місцевій школі.

Пізніше стало відомо, що в Мелітополі ЗСУ знищили керівний склад 58-ої армії Росії.

Американська преса вважає, що наступним епіцентром війни стане битва за Мелітополь.