Наші Сили оборони здійснюють наступ на кількох напрямках / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Звільнення Андріївки і успіхи в районі Кліщіївки дають можливість ЗСУ просуватись та настувати на важливих висотах. Про це сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

"Це відкриває додаткові перспективи. Те що наші сили так потужно і міцно протягом не одного тижня й місяця билися і вибивали ворога з позицій, які були доволі серйозними в районі Андріївки і Кліщіївки – це дуже важливо. Це дає нам можливості просуватися з південного флангу в районі Бахмуту, утримуючи контроль за висотами, що дає можливість ефективніше і краще застосовувати артилерію наприклад… Плюс знищення 72-ї бригади ворога і її керівного складу", - прокоментував Мусієнко успіхи ЗСУ на сході.

Щодо того, чи оборона ворога на тому напрямку зараз посипляться і втратить лінію фронту, експерт зазначив, що це був би бажаний для нас сценарій, але він не обов’язковий.

Відео дня

Як зазначив Мусієнко, важливим є те, що наші Сили оборони здійснюють наступ на кількох напрямках і нав’язують ворогу свій сценарій того, як мають розвиватися події на полі бою.

"Всі плани ворога на Куп’янський напрямок прорвати нашу лінію оборони і рушити далі – станом на зараз вони не реалізовані, тобто вони нівельовані українськими силами оборони. Більше того, ми бачимо, що інтенсивність атак зменшилася, зокрема на Куп’янському напрямку – це наслідок того, що вони вимушені розтягнути свої підрозділи… Росіяни хотіли нав’язати свої напрямки, які були їм вигідні, але цього не сталося. Російські війська вимушені маневрувати своїми резервами так, як це хоче саме українське командування, яке нав’язує наш сценарій. І це дуже важливо", - сказав Мусієнко.

Звільнення Андріївки та успіхи біля Кліщіївки

Як повідомляв УНІАН, 15 вересня Генштаб поінформував, що українські військові взяли під контроль Андріївку поблизу Бахмута. Звільнити населений пункт ЗСУ вдалося завдяки штурмовій операції. Нашим військовим вдалося оточити Андріївку, відрізати російську оборону у населеному пункті від основних сил і знищити її, ліквідувавши не тільки рядових російських солдатів, а й командний склад, техніку окупантів.

Звільнення Андріївки дозволило ЗСУ отримати контроль над залізницею, яка є опорною лінією для подальшого наступу та оточення Бахмута.

Експерти зазначають, що після взяття Андріївки під свій контроль українські військові можуть здійснювати "тиск" на росіян як у північному напрямку (район Кліщіївки), так і в східному (Відрадівка), і в південному (Зеленопілля-Курдюмівка). Генштаб вчора вже інформував про частковий успіх ЗСУ в районі Кліщіївки.

Вас також можуть зацікавити новини: