Війна може закінчитися через місяць / REUTERS

У війні з Росією сьогодні назріває перелом. У майбутньому ситуація залежатиме від того, чи зможуть Збройні Сили України сконцентрувати кращі сили і піти не тільки в тактичний наступ, а й у стратегічний. Також важливі переговори про мир.

Таку думку висловив "Обозревателю" керівник Служби зовнішньої розвідки України в 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"Тому для нас зараз важливо об'єднати всі сили і грамотно розробити всі операції, які будуть наносити потужну шкоду противнику на всіх рівнях", - говорить генерал.

Відео дня

За словами Маломужа, Путін розуміє, що затягування війни означатиме для нього ще більший провал. "Наш успіх на дипломатичному фронті може призвести до припинення обстрілів і виходу на мирний процес", - додав він.

Говорячи про терміни перелому у війні, Маломуж уточнив, що протягом 7-10 днів може спрацювати військова складова, яка включає контрнаступ ЗСУ. Воно повинно примусити Путіна до переговорів, так само як і потужний світовий тиск.

"Процес подальшого врегулювання може тривати ще кілька тижнів", - прогнозує він.

Відповідаючи на питання, коли закінчиться війна, Маломуж сказав наступне:

"Я припускаю, що протягом місяця війна повинна закінчитися".

Нагадаємо, Путін почав повномасштабне вторгнення в Україну рано вранці 24 лютого. Станом на ранок 29 березня втрати російських окупантів в Україні перевищили 17 тисяч осіб.