Юрій Ігнат спрогнозував, що під час майбутніх ворожих атак будуть домінувати дрони / фото ua.depositphotos.com

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зауважує, що є всі ознаки того, що ударні безпілотники домінуватимуть в атаках російських окупантів.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо модернізації росіянами своїх ударних дронів, кількісного та пропорційного вираження відсотка збиття нами ворожих дронів, який складає 70-80%.

"Пропорційність буде зберігатися, коли ми будемо отримувати пропорційно засоби. Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на БПЛА, на крилаті ракети…, БПЛА розвідувального типу і ударні БПЛА. Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів", - наголосив Ігнат.

Він зауважив, що кількість засобів протиповітряної оборони Україна може збільшувати лише завдяки партнерам, тому триває постійна дипломатична та політична робота з країнами, які приєдналися до "Рамштайну".

"Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме. Ви бачите статистику: дійсно, за місяць, який минув, за вересень, - їх стає більше. Відповідно, потрібно більше засобів. І засобів, які будуть раціонально використовуватися проти цих БПЛА", - підкреслив речник.

Ігнат нагадав, що про збільшення використання росіянами "Шахедів" йдеться вже давно. "Є всі ознаки того, що будуть саме ударні безпілотники більше домінувати в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки і готуватися до цього", - сказав він.

Війна в Україні продовжується - важливі новини, які варто знати

Як повідомляв УНІАН, 30 вересня начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк розповіла про показник відбиття російських атак. За її словами, йдеться про досить високий рівень відбиття атак - 70-80%.

1 жовтня Юрій Ігнат пояснив, чому дрони-камікадзе "Шахед" не завжди збиваються. Він зауважив, що це "непроста", малопомітна та малорозмірна ціль. "Шахеди" можуть летіти на доволі значні відстані, а також їх можуть спрямовувати різними маршрутами.

Ігнат також наголосив, що ворог удосконалюватиме "Шахеди" та інше озброєння, використовуючи композитні матеріали, що робить їх менш помітними для радіолокаційних станцій.

Вас також можуть зацікавити новини: