Експерт спрогнозував, що планують окупанти на Харківщині/ Колаж УНІАН, фото facebook.com/ab3.army, фото facebook.com/musiienkoua

Російські окупанти готуються розпочати наступ на ще двох-трьох ділянках фронту Харківщини і, можливо, навіть Сумщини. Про це заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Зараз тривають важкі активні бої. Простежується активність ворога, що він хоче розпочати наступ на ще двох-трьох відтинках Харківщини і, можливо, навіть Сумщини з району Грайворона на Велику Писарівку. Тобто там зараз формуються певні угрупування ворога. Далі вони так само планують - західніше Харкова активізуватися. Наші сили готуються це все відбивати. Ворог дійсно здійснив стрімкий прорив, який не вийшов настільки стрімким, тому що їх почали досить потужно зупиняти наші сили, і це вдається", - заявив він.

Водночас, за словами Мусієнка, попри оборонні рубежі, окупанти мають перевагу в повітрі та активно застосовують авіацію для ударів, зокрема С-300 та безпілотники.

Відео дня

"Якщо ми говоримо про стратегічні цілі, вони можуть складатися з двох речей. На даному етапі ми відстежуємо активність з точки зору прикордонної смуги та створення там так званої буферної зони. Це дійсно так. І немає прямих безпосередніх загроз Харкову", - зазначив експерт.

Він також пояснив, що як тільки росіяни бачать, що десь є можливість розвинути успіх, намагаються там тиснути.

"Тому я не виключав би того, що з південних рубежів, з окупованого Півдня російські війська можуть перекидати підкріплення на Білгородську, Курську область, щоб пробувати атакувати там більше, якщо зможуть розвинути певний успіх, наприклад, захопити Вовчанськ. Якщо вони зможуть, тоді вони посилять там тиск", - пояснив Мусієнко.

Ситуація на Харківщині - що відомо

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 травня російські окупанти здійснили спробу прориву лінії оборони української армії у Харківській області. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб.

Сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що наразі у Харківській області тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ. Обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції.

Вас також можуть зацікавити новини: