Протягом доби окупанти намагалися наступати на двох напрямках / фото facebook.com/AFUkraine

Протягом 11 червня російські окупанти намагалися наступати на двох напрямках, йдеться у повідомленні на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

Зазначається, що ворог зосереджує свої основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулося 19 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби там вони завдали авіаційних ударів по двох населених пунктах Сумської та Харківської областей, а також здійснили мінометні та артилерійські обстріли 15 населених пунктів цих областей.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Берестового Харківської області, а артилерійських та мінометних обстрілів зазнали загалом сім населених пунктів Харківщини та Новоселівське Луганської області.

"На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки", - повідомили у Генштабі.

На цьому напрямку ворог завдав авіаударів по населених пунктах Невське Луганської, а також Іванівка та Торське Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали сім населених пунктів Луганської та Донецької областей.

Крім того, на Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаударів в районі Торецька Донецької області. Також від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони дев’яти населених пунктів Донецької області.

"На Авдіївському напрямку противник проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав, там же завдав авіаційних ударів", - йдеться у повідомленні і зазначається, що ворог на цьому напрямку здійснив артилерійські обстріли районів шести населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські військові відбили усі 12 ворожих атак в районі міста Мар’їнка. Водночас окупанти здійснили артилерійські обстріли поблизу шести населених пунктів на Донеччині.

"На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Золота Нива, Благодатне та Нескучне Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Водяне і Вугледар Донецької області", - повідомили у Генштабі.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Він завдав авіаційних ударів в районах Новоберислава та Козацького Херсонської області, а також здійснив артилерійські обстріли ряду населених пунктів Донецької, Запорізької та Миколаївської областей.

Нові втрати РФ в Україні - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, у своєму вечірньому зведенні 11 червня Генштаб повідомив, що авіація Сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу російських військ.

Крім того, підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два артилерійські підрозділи на вогневих позиціях та радіолокаційну станцію ворога.