У Білорусі загорівся російський винищувач МіГ-31К / фото wikipedia.org

На сьогоднішній день в Росії не виробляють винищувачі-перехоплювачі МіГ-31, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал". Військово-промисловий комплекс РФ може тільки їх обслуговувати і ремонтувати.

Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи інформацію про те, що 25 грудня в Білорусі на аеродромі загорівся один з російських винищувачів МіГ-31К, які брали участь у морально-психологічному терорі українців.

"На сьогоднішній день на винищувачі МіГ-31К чиниться небувалий ресурсний тиск. Ці літаки регулярно застосовуються російськими військами для імітації ударів ракетами Х-47М "Кинджал". Але ж кожен такий політ - це навантаження на двигун і в цілому - на всю систему літака, який складно назвати новим. Винищувачі МіГ-31 вироблялися з 1975 по 1994 роки, тобто, найновішому з них 28 років. Після припинення виробництва винищувачів поступово було згорнуто і виробництво двигунів Д-30Ф6", - зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко нагадав, що за 2022 рік у Росії офіційно підтвердили чотири аварії МіГ-31:

"Це рекорд втрат МіГ-31 протягом року, якщо закрити очі на те, що можуть бути і неофіційні втрати, про які поки невідомо".

У Білорусі загорівся російський винищувач МіГ-31К - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у неділю, 25 грудня, у Білорусі на аеродромі "Мачулищі" загорівся російський винищувач-перехоплювач МіГ-31К. Зазначалося, що літак виведений з ладу та не зможе літати найближчим часом.

Всього за 25 грудня повідомлялося про два злети російських МіГ-31К у Мачулищах. У зв'язку з цим в Україні оголошували масштабну повітряну тривогу.