В Донецькій області війська РФ намагаються перерізати українські лінії постачання, поділилися в американському Інституті вивчення війни / фото REUTERS

В Донецькій області війська Російської Федерації активізували наступальні дії у районі двох міст - Авдіївка та Лиман.

Окупантам у понеділок, 23 травня, вдалося домогтися певного успіху, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За його даними, в Лимані йдуть бої, оскільки супротивник намагається перерізати наші лінії постачання. Водночас супротивник посилив артудари по Авдіївці.

Відео дня
В Донецькій області війська супротивника намагаються перерізати українські лінії постачання, поділилися в американському Інституті вивчення війни / карта understandingwar.org

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого війська РФ вдерлися територію нашої держави. Супротивник спочатку скидав бомби на військові об'єкти, а потім обстрілював і мирні населені пункти, зокрема і Донецькій області.

Пізніше окупанти пішли у наступ на частині сходу України. Очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко 23 травня повідомляв, що минулої доби від обстрілів потерпали, в тому числі Лиман, Авдіївка, Мар'їнка, Красногорівка, Вугледар й Торецьк.

Чиновник зазначав, що в Донецькій області за добу лінія фронту не змінилася.

Вас також можуть зацікавити новини: