Жителі Херсона виходять на мітинги проти окупації / Скріншот

УНІАН розповідає, що відбувається в Херсоні, окупованому росіянами, в неділю, 1 травня. Онлайн-трансляція того, що відбувається в місті та області:

21:45 Окупанти намагаються підкупити рублями бідних жителів та пенсіонерів на Херсонщині. Людям з незахищених верств населення рашисти пропонують допомогу в 10 тис. рублів.

19.44 Українські зірки переспівали хіт Скрябіна "Місця щасливих людей". У новій версії композиції закордонні міста замінили на Київ, Ірпінь, Харків, Маріуполь, Херсон, Суми, Чернігів та Львів, які постраждали від бомбардування російських окупантів.

Відео дня

19:00 Оперативна інформація станом на вечір 1 травня від Генштабу ЗСУ:

У Южнобузькому напрямку противник силами певних підрозділів веде бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.

16:40 Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби військових РФ. Медичному персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання та евакуюватись на підконтрольну Україні територію, повідомляє головне управління розвідки Міноборони України.

15:50 - Підрозділи ЗСУ продовжують обороняти зайняті позиції на Херсонщині. Військові РФ активних наступальних дій не ведуть, але не припиняють артилерійсько-мінометні обстріли українських позицій - ОК "Південь".

13:51 Окупанти закатували ветерана АТО – про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова "На Херсонщині від тортур російських загарбників загинув ветеран АТО з села Абрикосівка Назар Кагальняк. Після АТО Назар переніс 2 інфаркти та складну операцію на серці. Окупанти викрали чоловіка з дому, жорстоко били та піддавали катуванням за те, що він колишній учасник бойових дій", — написала вона.

13:38 Найбільших збитків у туристичній галузі після війни зазнає Херсонська область, бо буде просто розграбована - голова української асоціації активного та екологічного туризму Андрій Гінкул.

12:44 Військові Росії призначили "главу Скадовського району та міста". За словами міського голови Скадовська Олександра Яковлєва, такі посади не законні та не вплинуть на роботу законно обраної місцевої влади. "Виконком Скадовської міськради продовжує працювати дистанційно. Комунальні підприємства, лікарі, вчителі, соціальна служба також продовжують працювати", - написав Яковлєв.Також мер повідомив, що на травень заплановано фінансування всіх комунальних установ та організацій. У скадовських школах навчання закінчується 2 травня, всі випускники отримають документи щодо утворення державного зразка.

12:42 Призначені російськими військовими, так звані "керівники" міста та району у Скадовську, не вплинуть на роботу законно обраної українцями влади - міський голова Олександр Яковлєв.

12:26 Через артилерійський обстріл військовими РФ села Любимівка Бериславського району на Херсонщині отримала поранення 12-річна дівчинка - омбудсменка Людмила Денісова.

12:14 Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що роботи по відновленню зв'язку в Херсонській області вже ведуться: "Причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах.Роботи вже ведуться, з в’язок буде відновлено".

11:58 Спрощений режим вивезення тварин за кордон із України більше не працює.

11:47 На Херсонщині російські окупанти викрали депутата Новокаховської міської ради Ігоря Протоковило.

11:19 ЗСУ знову непогано удобрили українську землю: за добу +300 орків. Загальні втрати армії мародерів вже становили 23 тисячі 500 солдатів.Віримо у наших військових! Україна переможе.

10:25 Стільниковий зв'язок та інтернет у Херсонській та частині Запорізької області зникли через обрив волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах – Держспецзв'язку. російські пропагандисти вже розповсюдили фейк, що Україна відключила зв'язок у регіоні. Насправді це зробили окупанти, повідомляє Держспецзв'язок.

9:45 У Новій Каховці військові РФ викрали депутата Новокаховської міської ради, керівника дачного селища Ігоря Протоковіло. Його забрали з власного будинку 19 квітня і до сьогодні його місцеперебування невідоме, повідомляє Каховська міськрада.

9:42 Росія націлена на тривалу окупацію Херсона — попереджає британська розвідка. На думку розвідників, про це свідчить поява в Херсоні проросійської адміністрації та її заяви про "неможливість" повернення в Україну та перехід на російський рубль. Мета тривалої окупації Херсона може пояснюватися, зокрема, просуванням військ на північ і захід і контролю Росією над незаконно анексованим українським Кримом.

9:18 На Херсонщині артилерійським вогнем наші воїни знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Реппелент-1" Це до того, що ЗСУ активно працюють над відновленням зв'язку у місті.

9:15 В Україні закривають морські порти. Морські порти Бердянська, Маріуполя, Скадовська, Херсона будуть закриті до відновлення контролю за ними Україною. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури. "Ми обов'язково відновимо роботу зазначених морських портів після перемоги України над російським окупантом", - наголосили в уряді.

9:03 Російські окупанти проводять бойові дії, що вийти на адміністративні кордони Херсонської області та створити сприятливі умови для наступу на міста Миколаїв та Кривий Ріг, повідомляють у Генштабі ЗСУ. Що ж, наші захисники готують їм гарячу зустріч 💪

06:59 Міністерство інфраструктури закрило морські порти Херсона, Маріуполя, Бердянська, Скадовська до звільнення цих територій від російської окупації.

06:48 У суботу на Херсонщині артилерійським вогнем наші воїни знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Реппелент-1", повідомили в ОК "Південь".

06:38 Президент України Володимир Зеленський обіцяє звільнення з-під окупації Херсона, Нової Каховки та інших міст. Він наголосив, що український прапор повернеться скрізь, де він має бути по праву.

06:21 У селі Зміївка на Херсонщині 30 квітня російські окупанти влаштували обшуки і викрали старосту села Миколу Курівчака. Наразі зв'язку з ним немає і про його місцезнаходження нічого невідомо.

Нагадаємо, російські війська вранці 24 лютого почали повномасштабне вторгнення в Україну.

Спочатку противник скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирне населення в низці населених пунктів. Деякі села та міста ворог тимчасово окупував.

Вас також можуть зацікавити новини: