Ситуація в Херсоні напружена / фото УНІАН

Ситуація в Херсоні та області напружена, адже місто окуповане росіянами.

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області в середу, 11 травня.

21:04 У Херсоні зник мобільний зв'язок Київстар і Vodafone, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Відео дня

20:58 ЗМІ повідомляють, що військова контррозвідка провела цілу низку затримань людей, яких підозрюють за допомогою оперативного заходу армії Росії в область та місто Херсон у лютому.

У майбутньому прізвища стануть публічними. Деякі з цих людей співпрацювали зі спецслужбами Росії починаючи з 2016 року.

19:46 Захисник київського "Динамо", херсонець Олександр Караваєв, переживає за долю батьків, які перебувають в окупованому Херсоні. "Коли пишуть, що все добре і нормально, ти легше це переносиш. Просто взагалі незрозуміло, і росіяни самі не дадуть відповіді на запитання: навіщо вони прийшли на нашу землю. Їх ніхто не чекав, їх ніхто не сприймає. Та окупація, але вони не знають, що робити, вони закрили всі гуманітарні коридори, нічого туди не можна доставити.

19:02 Окупанти знову обстріляли Нововоронцовку. Є нові пошкодження будинків та потрапляння до об'єктів комунальної власності. Також інформують, що все ще палко в селі Осокорівка. Неспокійно було й у селі Золота Балка: є пошкодження житлових будинків.

17:59 ЗСУ зупинили і стримують широкомасштабний наступ збройних сил РФ, які на окремих напрямках переважали сили українських військових в особовому складі, озброєні і військовій техніці у 10 разів. На херсонському і мелітопольському напрямках військові РФ перейшли до оборони і наразі ведуть стримуючі дії - Генштаб

17:56 Наразі триває робота над розробкою плану звільнення Херсонської області від окупантів, - заступник міністра МВС Віктор Андрусів. Проте питання не в самій можливості організації наступу на сили противника у регіоні, а ціні його проведення. "Чим краще українські війська його підготують, тим менше жертв у них буде", - наголосив Андрусів.

17:10 Депутату Херсонської облради прокуратура заочно повідомила про підозру у державній зраді. За даними слідства, він допомагав військовим РФ захопити будівлю однієї з міських рад на території області та переконував місцевих жителів не протидіяти росіянам роздавати так звану "гуманітарну допомогу".

17:05 Колихаєв прокоментував заяви окупантів.

16:54 "Я знову звертаюся до Офісу Президента України та вимагаю негайного втручання – офіційної заяви від української влади про те, що Україна бореться за свій український Херсон та цінує кожного його жителя, який не кинув місто на поталу". Міський голова Херсона вимагає від української влади офіційної заяви про боротьбу за місто.

16:12 Херсонські партизани передають "привіт" зраднику та колаборанту Кирилу Стремоусову. Листівки розвішані містом обіцяють нагороду за його голову. Саме він сьогодні заявив, що окупанти звернуться до Путіна, щоб приєднати область до РФ.

15:47 Заяву так званого "першого заступника керівника віськово-цивільної адміністрації області" Стрємоусова про приєднання Херсонщини до Росії у Херсоні називають маніпулятивною і нікчемною. "Єдине звернення, яке можуть готувати гауляйтери Херсонської області, - прохання про помилування після вироку суду" - радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

15:06 ЗСУ зупинили наступ росіян. У районах Харкова та Ізюму, а також на Херсонському та Мелітопольському напрямках ворог перейшов до оборони

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Окупанти можуть спробувати взяти під контроль території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей.

❗️ Ворог не відмовився від намірів прокласти сухопутний "коридор" до Придністров'я та захопити Київ

13:37 У Генічеській громаді військові РФ зайнялися організацією наркобізнесу. За згоду облаштувати плантації конопель місцеві отримають "бонуси" від так званої "влади", повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

12:55 Керівництво Херсонської області планує звернутися до путіна про прийняття регіону до складу рф – гауляйтер Кирило Стремоусов.

12:07 Пропаганда РФ від початку вторгнення в Україну постійно хизувалась "відновленням водопостачання" до півострова через захоплення Північнокримського каналу у Херсонській області. Обіцяли "відновлення" рисівництва, овочівництва та риборозведення.

11:30 Від середини квітня у Херсонській області горять ліси. Гасити пожежі складно через тимчасову окупацію області російськими військовими. Зараз площа лісових пожеж становить близько вісім сотень гектарів - радник міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Сергій Власенко.

10:17 Радіаційний фон у Херсоні в межах норми. Показники 11 травня 2022 року в межах 11-14 мкЗв/год. при допустимих 25 мкЗв/год, повідомив начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк.

10:05 Жителям тимчасово окупованого Херсона керівники ОСББ розіслали повідомлення з номерами телефонів, за якими можна викликати "швидку", зателефонувати до Червоного Хреста, державної служби з надзвичайних ситуацій, газо та електропостачальних служб.

09:52 З Херсона виїхала майже половина жителів, у місті багато техніки та росіян – заявив мер міста.

09:34 Генштаб ЗСУ оприлюднив орієнтовні втрати російських окупантів з 24 лютого:

01:35 В Оперативному командуванні "Південь" повідомили про знищення за добу 79 російських окупантів та 12 одиниць їх техніки.

Підрозділи українських військ на Херсонщині та Миколаївщині вздовж лінії зіткнення міцно тримають зайняті позиції у готовності просуватися на схід.

Раніше в українській розвідці повідомляли, що в тимчасово окупованому Херсоні російські загарбники шукають списки покинутих квартир й планують в них розміщувати своїх військових.

Вас також можуть зацікавити новини: