Каховська ГЕС може бути атакована супротивником найближчим часом, попередив експерт / фото УНІАН

Найближчим часом російські окупанти можуть завдати удар по Каховській гідроелектростанції, саме тому вони вже перекладають провину за можливу атаку на українську сторону.

Якщо армії РФ потрібно зробити щось непопулярне, вона відразу ж перекладає відповідальність за це на супротивника - це стандартний підхід, розповів полковник Збройних сил України в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі телемарафону.

"...саме цього і варто чекати найближчим часом - удару росіян по Каховській ГЕС... зараз проходить інформація про те, що почався спуск води з Каховської ГЕС, якраз це і говорить про те, що вони готуються до її підриву...", - попередив експерт.

Загроза підриву Каховської ГЕС - важливі новини

Росія унаслідок повномасштабного вторгнення в Україну захопила, зокрема, низку населених пунктів в Херсонській області і вже назвала їх "своїми". ЗСУ наприкінці серпня розпочали контрступальні дії і станом на 9 жовтня вже звільнили понад 1 170 квадратних кілометрів.

18 жовтня командувач війною РФ проти України - російський генерал Сергій Суровікін, стверджував, що українська сторона нібито хоче атакувати греблю Каховської ГЕС, і це може стати причиною катастрофічної повені в Херсонській області.

Так званий "губернатор" Херсонської області Володимира Сальдо говорив, що захисники України мають намір завдати удар по греблі, яка знаходиться вгору за течією від тимчасово захопленого Херсона.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що окупанти можуть завдати удар по Каховській ГЕС, звинуватити в цьому Україну і використовувати повінь, що виникла, для прикриття свого відступу з Херсонської області.

Довідка УНІАН. Каховська ГЕС розташована за 5 км від Нової Каховки Херсонської області. Нова Каховка зараз знаходиться під контролем окупантів.

Ця ГЕС є шостою за рахунком сходинкою - нижньою і останньою - в каскаді Дніпровських гідроелектростанцій. Завдяки Каховській ГЕС забезпечується річне регулювання стоку Дніпра для забезпечення електроенергією, водопостачання та зрошення посушливих районів південних областей України.

Вас також можуть зацікавити новини: