Окупанти переобладнують лікарні та бази відпочинку під військові бази / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники переобладнують лікарні і бази відпочинку під військові бази. Такі дії росіян спостерігаються на окупованій частині Луганської і Донецької областей України.

"Російські окупаційні війська продовжують переобладнувати об’єкти цивільної інфраструктури під власні потреби", – йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Зокрема, в місті Лисичанськ Луганської області противник обладнав територію колишньої міської поліклініки для розміщення особового складу та командування підрозділу "Ахмат".

Відео дня

"В населених пунктах Ялта, Юр’ївка та Урзуф Донецької області території баз відпочинку "Червона Гвоздика", "Космос" та "Прибій" повністю переобладнано під військові бази з фортифікаційними спорудами (бліндажами) для розміщення особового складу російських окупаційних військ", – сказано у зведенні.

Ситуація на окупованих територіях

В окупованій Новій Каховці російські загарбники примусово виселяють усіх жителів з домівок, що розташовуються біля Дніпра. Натомість оселі мирних громадян України займають військові підрозділи загарбників.

Тим часом під окупованим Луганськом ЗСУ розгромили російський склад, де росіяни зберігали ракетне озброєння. "Прилетіло" по обʼєкту в захопленому Ювілейному.

Вас також можуть зацікавити новини: