Харків чи Київ від загроз з повітря можуть захистити дві системи NASAMS, повідомив Олег Жданов / фото Kongsberg

Для того, щоб закрити небо Києва чи Харкова, необхідно два зенітних ракетних комплекси NASAMS чи IRIS-T.

Для захисту від загроз з повітря міст, які менші за площею, може вистачити одного такого комплексу ППО, розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Олег Жданов.

"...Якщо розглядати в масштабах одного міста, такого як Харків, то два комплекси (ППО - Ред.) фактично закриють місто. Два комплекси закриють, припустимо, Київ ... Ну, ми комплекс маємо на увазі, це у них, наскільки я розумію, основна тактична одиниця - це батарея... Два комплекси - це дві батареї приблизно...", - пояснив він.

Масовані атаки Росії по Україні - найважливіші новини

Супротивник восени здійснив низку масованих атак по нашій країні - 10, 11, 17, 31 жовтня та 11, а також 15 листопада. Метою окупантів стали енергетичні об'єкти.

Наймасовіша ворожа атака була 15 числа - ворог запустив 96 ракет, понад 70 з них ліквідувала протиповітряна оборона. Також було знищено 10 іранських безпілотників.

Українська влада повідомила, що через удари з боку противника з ладу виведена майже половина нашої енергосистеми.

20 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вже запустила по нашій землі понад 4 700 ракет.

Допомога Україні від країн Заходу - що потрібно знати

У середині жовтня очільник Міноборони Олексій Резніков сказав, що створення інтегрованої протиповітряної та протиракетної системи захисту неба над Україною підтримали понад 50 держав.

Також у жовтні стало відомо, що Україна отримала першу німецьку систему ППО IRIS-T. Усього нашій країні мають передати чотири таких системи.

7 листопада Резніков поділився, що в українську державу прибули комплекси NASAMS та Aspide.

Вас також можуть зацікавити новини: