Путін нікому не довіряє, стверджує Грозєв / REUTERS

Після невдалого наступу на Київ російський президент Володимир Путін вирішив перебрати на себе обов’язки головнокомандувача. Відтепер глава Кремля особисто віддаватиме накази у війні з Україною.

Про це в інтерв’ю Популярній політиці заявив журналіст Bellingcat Христо Грозєв.

"Він розуміє, що це (невдала спроба штурму Києва – ред.) величезна репутаційна ціна для нього самого. Тому йому просто залишитись у старій позиції та вірити цим людям, які обіцяють щось нове зараз – це неможливо", - вважає Грозєв.

Грозєв додав, що, за даними його джерел, Путін намагається все брати у власні руки і давати інструкції, бо вже нікому не довіряє: "Він реально зараз намагається сам брати участь і бути реальним головнокомандувачем. Це буде дуже цікаво. Нова стадія цієї війни, в якій Путін не вірить нікому і сам наказує".

Протягом кількох днів чи тижнів глава Кремля може відкоригувати якісь очевидні помилки, але, переконаний Грозєв, не зможе побудувати нову стратегію війни проти України.

"Подивимося через тиждень... Чим більше він особисто бере участь, тим гірше буде для стратегії", – сказав Грозєв.

Що передувало

21 квітня під час зустрічі з міністром оборони Сергієм Шойгу Путін віддав наказ припинити штурм "Азовсталі", де перебувають сотні цивільних та військових.

До цього територію заводу невдало атакували з неба.

Радник глави ОП Олексій Арестович вважає це рішення свідченням того, що у Росії просто немає достатньої кількості військ наразі, щоб взяти під контроль величезну площу підприємства.

Вас також можуть зацікавити новини: