Експерт заявив, що Пригожина рано списувати з рахунків / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин має кілька варіантів подальшого розвитку подій після перекидання найманців в Білорусь. Можливими його цілями можуть бути Україна чи Мінськ

"Я не можу прочитати Пригожина, який його подальший крок. Можливо все - від кривавої та великої помсти кремлівським вождям до захоплення Мінська по команді або під якогось свого хвилинного захоплення, а також можливий відхід на спокій в Африку на свої алмази або, що там ще він видобуває", - заявив кандидат психологічних наук Дмитро Попов.

За його словами, списувати Пригожина ще дуже-дуже рано. Експерт вказав, що в останніх виступах впізнав головного "вагнерівця", який "йде на Москву".

"Він сповнений сил, він сповнений енергії, він в змозі робити... Він ще на дуже багато здатний. Буде це з користю для України чи ні, мені сказати дуже складно. Є така думка, що він підготує якусь кількість білоруських військовослужбовців, в тому числі їх спробує переформатувати десь на свою пропагандистську лінію і здійснить якісь диверсійні входи в Україну саме з території Білорусі вже наземними угрупованнями", - вважає Попов.

При цьому він зазначив, що метою для Пригожина може бути Мінськ або Україна, він не висловлював бажань йти на інші цілі.

Крім того, психолог вказав, що у Пригожина міцний зв'язок з Уткіним, тому найближчим часом розколу в ПВК не буде.

ПВК "Вагнер" в Білорусі - останні новини

Після спроби заколоту та "маршу" на Москву найманців ПВК "Вагнер" перекидають до Білорусі. У Держприкордонслужбі нарахували понад 5 тисяч "вагнерівців", але переміщення до кордону Білорусі з Україною не фіксуються. Водночас 27 липня прибула 12-та колона "вагнерівців".

При цьому в Службі безпеки України повідомили, що на північному кордоні України посилять захист у зв'язку з перекиданням найманців в Білорусь.

Вас також можуть зацікавити новини: