ЗСУ отримають західну зброю / фото УНІАН, Арсен Петров

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, які США можуть поставити в Україну, значно посилять можливості ЗСУ наносити удари по глибині російської оборони або бойовим порядкам противника.

Таку думку висловив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі Радіо НВ.

За його словами, зазначені системи працюють у двох форматах на відстані 25-30 км і до 300 км, що викликає "істерику" в Кремлі:

Відео дня

"Перший – це система залпового вогню, яка може вести вогонь на відстані 25-30 км. І для нас це дуже важливо, тому що настільки невеликі мобільні засоби ураження будуть дозволяти нам дуже серйозно впливати на противника.... Один з модулів здатний направляти ракету на відстань до 300 км. Це викликало істеричну реакцію в Кремлі та навіть кремлівські пропагандисти захлиналися від люті, коли розповідали про те, що така зброя скоро надійде".

Грабський впевнений, що ракетні системи HIMARS здатні кардинально змінити ситуацію на фронті:

"300 км і для нас будуть доступні цілі в Криму, з яких здійснюється забезпечення ракетних обстрілів нашої території. Ситуація буде змінюватися вже докорінно, адже ми зможемо знищувати на далекому підході і зони забезпечення, і конвої, і склади, і пункти управління".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США схвалили відправку Україні РСЗВ великої дальності

Вас також можуть зацікавити новини: