Стало відомо, яку стратегію обрали окупанти / фото 117 окрема механізована бригада

Російський диктатор Володимир Путін сформує нову стратегію наступу. Стратегічний задум вже провалено.

Як зазначив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр Микола Маломуж у ефірі телеканалу "Еспресо", Путін та його генералітет намагаються відпрацювати нову модель наступу. 

"Основна теза - затяжна війна може знекровити Україну, посіяти недовіру союзників або втому. На цьому тлі президент РФ, згенерувавши резерви за 2 чи 3 роки, сформує нову стратегію наступу", - зазначив він.

Відео дня

Основною стратегією буде не тільки проводення окремих контрударів, а розгортання на окремих наступах широкомасштабних проривних форматів.

Це окупанти намагалися реалізували на напрямку Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Втім, задум провалився. За словами генерала, концентрація сил РФ поновлюється, безпосередньо, за вказівкою Путіна.

"Буквально вчора на Лимані розпочались зимові наступальні операції. Вони рушили і бронетанковими силами, і повітряно-десантними військами, задіяно велику кількість артилерії і бронетехніки. Але наші Сили їх там потужно стримують. Ми чекали таких ударів на цьому напрямку. Сьогодні ми проводимо дуже активні контрзаходи по знищенню, особливо бронетехніки", - повідомив генерал армії України.

ЗСУ кожного дня наносять армії РФ величезних втрат. На всьому східному секторі йдеться про це близько 1000 одиниць в день. За місяць це 12 знищених бригад ворога. Розгорнути велику наступальну операцію в цей період, у ворога шансів немає.

Завдання РФ поряд з Лиманом на сьогоднішній день, - деблокувати українські сили біля Андріївки, Кліщіївки та Часового Яру, щоб відкинути наші війська від Бахмуту. Однак, ЗСУ наносять удари як по самому бахмутському угрупуванню ворога, так і по тих резервах, які направили щодо деблокування, а це біля 40 тис. окупантів, сотні танків, БТР, БМП які намагаються атакувати з цього сектора.

Третій сектор, який знаходиться під особливим контролем Путіна, - Авдіївка. Росіяни хочуть хоча б до кінця зими захопити місто.

Війна в Україні - останні новини і прогнози

За словами кореспондента The Wall Street Journal, контрнаступ відбувся на рік пізніше, ніж того хотів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний Влітку 2023 року контрнаступ українських військ розбилися об російську оборону на півдні України.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський прокоментував результати початого влітку контрнаступу ЗСУ. Він підкреслив, що ворог добре підготував оборону.

Раніше УНІАН писав, що США хочуть бачити більш чіткий план України щодо ведення війни проти РФ. Із Зеленським на цю тему планував говорити радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Вас також можуть зацікавити новини: