Ситуація у Чорному морі напружена через постійну загрозу з боку російських військ / ua.depositphotos.com

Росія змінила корабельне угрупування морського флоту через погодні умови.

Про це йдеться у нічному зведенні ОК Південь у Facebook.

Українським містам ударами загрожують 24 ракети.

Відео дня

"Через роздування шторму корабельне угруповання ворожого флоту знов змінило склад: відтепер напоготові до завдавання ракетних ударів три ракетних кораблі із 24 ракетами на борту, також залучено два вдк (великі десантні кораблі - УНІАН)", - інформують військові. 

Війна в Україні: актуальні дані

Після захоплення Лисичанська російські війська взяли, за словами представників військово-політичного керівництва РФ, "оперативну паузу". Проте наступ ворога на сході України продовжується.

14 липня ЗСУ успішно відбили одразу кілька спроб штурму противника на Донбасі й на півдні. 

На Харківському напрямку росіяни, як і раніше, намагаються утримати зайняті позиції та не допустити вихід української армії на українсько-російський кордон. 

Водночас різке перенесення бойових дій знову у Київську область неможливе, запевнив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

ЗСУ відновили контроль над вже 44 населеними пунктами Херсонської області. Разом з тим велика частина області все ще знаходиться під тимчасовою окупацією.

У четвер, 14 липня, ворог вкотре вчинив воєнний злочин, випустивши по цивільній інфраструктурі Вінниці ракети "Калібр". Станом на вечір четверга було відомо про 23 загиблих (в тому числі трьох дітей).

Вас також можуть зацікавити новини: