До Білорусі 13 листопада ненадовго прилітав російський військово-транспортний літак Іл-76 / фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація вивезла з Білорусі ще 20 ракет для зенітно-ракетних комплексів С-300/400.

У неділю вдень, 13 листопада, було помічено рух у бік аеродрому "Мачулищі" п'яти тралів, на яких було по чотири ракетні контейнери для цих ЗРК (всього 20 ракет), повідомляє в Telegram моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Розслідувачі додали, що ввечері - о 19:55 за Києвом, на цей аеродром прилетів черговий російський важкий військово-транспортний літак Іл-76 (реєстраційний номер RF-76605).

Відео дня

За відомостями моніторингової групи, борт пробув на аеродромі 2 години 10 хвилин і полетів в Ростовську область Росії - на аеродром "Міллерово".

13 листопада "Беларускі Гаюн" повідомив, що в останні кілька днів в Білорусі зафіксували вісім прильотів військово-транспортних літаків Іл-76 Росії. За відомостями аналітиків, 11 числа борти пробули на аеродромі "Мачулищі" довше закладеного для розвантаження часу.

Розслідувачі вважають, що РФ вивозить ракети на свою територію.

9 і 10 листопада в напрямку аеродрому було зафіксовано рух мінімум 16 тралів з ракетними контейнерами для ЗРК С-300/400, вони могли перевозити мінімум 64 боєприпаси.

Російські окупанти не раз обстрілювали з цих ЗРК українську територію, зокрема, Миколаїв.

Білорусь допомагає Росії під час повномасштабної війни з Україною - що варто знати

РФ використовувала територію Білорусі для повномасштабного вторгнення - з білоруської території в Україну зайшли російські війська і колони бронетехніки і намагалися взяти під котроль Київ.

З білоруської землі нашу країну не раз обстрілювали з різного озброєння.

Білоруський псевдопрезидент Олександр Лукашенко спочатку не визнавав, що бере участь у війні. На початку жовтня він визнав, що його країна бере участь у війні, але не відправляє своїх солдатів воювати.

За даними Генштабу Збройних сил України, триває формування російсько-білоруського угруповання військ для можливого повторного вторгнення на нашу територію.

Вас також можуть зацікавити новини: