Годжес вважає, що заявам Путіна про готовність до багаторічної війни можна вірити / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Президент Росії Володимир Путін раніше озвучив плани воювати в Україні 5 років. Колишній командувач Сухопутних військ США в Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес в інтерв’ю виданню Sestry оцінив, чи здатна на це Росія.

Так, Годжес зазначив, що заявам Путіна про готовність до багаторічної війни можна вірити, оскільки російський президент чітко дав зрозуміти, що "не зацікавлений у переговорах доти, доки не досягне всіх своїх цілей, які включають знищення НАТО та України".

"Отже, він перевів економіку РФ на військові рейки, хоча їхня економіка перебуває у величезній скруті, а оборонна промисловість має безліч проблем. Знаєте, йому не потрібно турбуватися про те, що думають росіяни, тому що він не бере участі в жодних легітимних виборах. І йому не потрібно турбуватися про те, що ЗМІ кинуть йому виклик. Я думаю, він знає, що його політичне майбутнє пов'язані з успіхом боротьби проти України. І тому він витратить стільки життів росіян, скільки буде потрібно, щоб зробити все, що йому потрібно", - зазначив Годжес.

Відео дня

Тому, за його словами, намагання підштовхнути Україну до переговорів з Кремлем видаються йому недолугими.

Водночас Годжес зазначив, що, на його думку, Путін не зможе продовжувати воювати протягом п'яти років. До того ж, він вже не молодий.

"Якщо війна продовжуватиметься, Росія зазнає краху раніше, ніж Україна. Їхня економіка в дуже поганому стані. І якби Захід краще працював над санкціями та ізолював Росію, відокремивши її від Ірану, від Китаю, від Північної Кореї, я думаю, що навіть російський народ не зміг би миритись із війною і продовжувати її… Люди навколо Путіна, всі олігархи, вони втрачають свої гроші. Вони знають, що їм нікуди подітися. Промисловість знищується", - зазначив генерал.

Він нагадав, що кількість жертв серед окупантів, вже перевищила 330 тисяч вбитими і пораненими. "Це не означає, що вони не можуть призвати більше тіл. Але я не думаю, що вони зможуть продовжувати те, що роблять зараз, особливо якщо Захід нарешті зрозуміє, що перемога України в наших інтересах. І це не благодійність для України, це для нашої вигоди", - наголосив Годжес.

Війна в Україні

Високий представник ЄС з зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель рекомендував посилити підтримку України на тлі того, що президент РФ Володимир Путін не має наміру припиняти війну в найближчому майбутньому і вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Путін у березні сказав лідеру Китаю Сі Цзіньпіну, що РФ воюватиме проти України щонайменше пʼять років. 

Вас також можуть зацікавити новини: