Росіяни продовжують зносити будинки в окупованому Маріуполі / фото Маріупольська міська рада

Російські загарбники вже знесли 465 багатоповерхових будинків у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області, який росіяни майже повністю знищили у перші тижні вторгнення. У цих будинках налічувалося понад 30 тисяч квартир.

"Загальна кількість квартир в знесених будинках склала 33 480. Загалом планується роздати квартир маріупольцям протягом 2023-2024 року – 4894. А тепер рахуємо. Тобто мінус 28 586 квартир", – навів цифри радник мера окупованого міста Петро Андрющенко.

За його словами, за середнім розрахунком, 57 172 людини залишаться без житла в період окупації. При цьому будівництво безкоштовних квартир на заміну зруйнованого в Маріуполі житла росіяни не планують.

Відео дня

"Лише іпотека та службове житло для потреб окупаційної влади. Привіт, почекуни. Де жити будете? Про уявних 280 тисяч (що) повернулися додому взагалі промовчу…", – резюмував Андрющенко.

Як живе окупований Маріуполь

Місто, яке до повномасштабної війни було домом для приблизно 500 тисяч людей, перебуває в окупації вже понад рік. Коли окупанти штурмували Маріуполь Донецької області, вони активно "поливали" його вогнем. За словами президента Зеленського, росіяни перетворили на руїни 90% міста. Незважаючи на це та присутність у місті численної кількості окупантів, в Маріуполі і досі залишається спротив. 

Крім того, час від часу в міста стається "бавовна". Так, 13 серпня у Маріуполі було знищено базу російських окупантів, де постійно відбувалося тренування ворога. За словами радника мера міста Петра Андрющенка, за цим обʼєктом спостерігали вже давно, проте організувати "бавовну" там було складно.

Вас також можуть зацікавити новини: