Окупанти поступово виснажуються / фото t.me/mod_russia

Російські окупанти на південному фронті намагаються нав'язувати ЗСУ бої ЗС у буферних населених пунктах, оскільки, ймовірно, мають сумніви у своїй лінії фортифікації.

"Судячи з усього, ми спостерігаємо повторення рівно тієї самої траєкторії, яка була на Херсонському напрямку. Коли росіяни намагаються нав'язувати бої на якихось буферних населених пунктах. Думаючи, що вони таким чином виснажать нас, але вони скоріше самі виснажуються. По тому, як росіяни фанатично чіпляються за деякі населені пункти - закрадається сумнів. Схоже росіяни саме не впевнені в своїй лінії фортифікацій", - заявив в ефірі "Еспресо" експерт Defense Express Іван Киричевський.

Експерт впевнений, що ще протягом тижнів просування Сил оборони вперед буде вимірюватися показниками - "є часткові успіхи і то добре".

Відео дня

"Далі у росіян почнуть накопичуватися і втрати, і помилки в системі управління. З ймовірністю в 50/50 ближче до листопада якийсь "акт доброї волі" великого масштабу, виключати не варто", - зазначив Киричевський.

Війна в Україні - ситуація на півдні

Як повідомляв УНІАН, керівниця прес-центру ОК "Півдня" Наталія Гуменюк повідомляла, що на південному напрямку вдалося знищити щонайменше 35 російських загарбників та 11 одиниць ворожої техніки, зокрема, комплекс відеоспостереження, великокаліберні гармати та склад.

Полковник Нацгвардії Микола Уршалович заявляв українські військові на півдні щодня просуваються на сотні метрів.

Військовий аналітик Олексій Гетьман розповідав, що контрнаступ Збройних сил України на півдні продовжиться після повного знекровлення ворога. 

Вас також можуть зацікавити новини: