Жители Николаева по возможности предпочитают не спускаться в убежища / фото facebook.com / MNS.GOV.UA

У перші дні повномасштабного військового вторгнення Росії на територію України, жителям Миколаєва озвучили список сховищ, які можна використовувати у разі ворожих обстрілів.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповіла мешканка Миколаєва Анна Шарій.

"Скажу так: у перші ж дні нам озвучили список сховищ, мер давав інформацію. Але ними ніхто ніколи не користувався раніше. І виявилося, що вони або взагалі не призначені для перебування там людей, або закриті й коли сирена знайти, у кого ключ – неможливо, або настільки сирі, що після декількох ночей там, люди більше в них не ходили", - говорить мешканка Миколаєва.

Відео дня

Вона також зазначила, що потрапити в сховище з тваринами іноді було проблематично.

"Знаю випадки, коли в сховище могли не пустити з тваринами, тому що в інших людей є алергія. Також знаю випадки, коли батьки приймали рішення залишатися вдома, дотримуючись правила двох стін, а не спускатися в сирий підвал, щоб діти не захворіли. В цілому, все залежало від району. Там, де стріляли більше і прильотів було більше, люди частіше ховалися в сховищі, наприклад, в школах. Там, де було тихіше, в сховище могли й не ходити", - розповіла Ганна.

Война проти України:

24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.

Окупанти обстрілюють мирні міста України. Домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставку в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

У Миколаєві вже більше ніж тиждень немає води. Відновити водопостачання неможливо оскільки місто під постійними обстрілами

Вас також можуть зацікавити новини: