Відсутність допомоги США сильно відчувається в зонах бойових дій / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Військовий експерт, колишній спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов вважає, що Україну виручає зараз те, що не всю оборонну допомогу постачають Сполучені Штати.

Він зазначив у матеріалі видання Фокус, що її відсутність сильно відчувається в зонах бойових дій.

"Складно прогнозувати ситуацію, накопичилося багато невідомих. Хто може гарантувати, що республіканці скоро розблокують допомогу Україні? Розмови в стилі "будемо воювати лопатами" - безглузді. При зіткненні з танками і артилерією ворога ми з лопатами загинемо", - сказав він.

Відео дня

За його словами, повномасштабна війна з Росією - це перш за все війна ресурсів і виграє найбільш підготовлений і раціональний.

Війна в Україні - прогнози

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що час для прийняття Конгресом США Угоди про фінансування допомоги Україні майже закінчився, але заявив, що навіть без підтримки Заходу Україна не здасться ні за яких обставин.

"Навіть якщо у нас закінчиться зброя, ми будемо воювати лопатами, тому що на кону для України стоїть існування цієї нації, - сказав він в інтерв'ю.

Якщо США в кінцевому підсумку відмовляться від підтримки України в розв'язаній Росією війні, вона може програти, і ця поразка матиме глобальні наслідки, продемонструвавши, що демократіям не вистачає витривалості для запобігання експансіоністській автократії.

Про це пише оглядач Bloomberg, заслужений професор Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса імені Генрі Кіссінджера Хел Брендс.

Вас також можуть зацікавити новини: