ЗСУ ефективно захищають українське небо / фото REUTERS

Восени цього року Російська Федерація може поновити удари по енергетичній інфраструктурі України. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що варто очікувати саме запусків БПЛА, а не ракет.

Він заспокоїв, що ефективність збиття силами ППО ворожих ракет та безпілотників в деяких випадках досягла 100%, хоча ця цифра постійно різна. За словами Ігната, ЗСУ намагаються збивати "Шахеди" за допомогою української зброї, яка є більш дешевою та доступною. Однак найкращим озброєнням для ліквідації цілей все ще залишаються зенітні ракети.

Ігнат попередив, що у майбутньому опалювальному сезоні українцям варто готуватись до інтенсивніших ударів по країні безпілотниками.

Відео дня

"Коли вони почали з вересня бити, то у них був великий запас далекобійних та високоточних ракет. У них був стратегічний запас. Вони цей запас використали восени і взимку минулого року... Тому, мабуть, варто більше чекати атаки дронів, чим ракет. Бо такого запасу ракет, який був минулого року, у них немає", - пояснив речник.

На його думку, у РФ немає обмеження по запуску максимальної кількості дронів одночасно. Так, російські окупанти можуть запустити як один безпілотник, так і 46 одночасно, як це було у новорічну ніч з 2022-го на 2023-ий рік.

Атаки РФ по українській інфраструктурі

Нещодавно в Офісі президента заявили, що восени і взимку Росія може повторити свою кампанію масованих ударів по енергетичній інфраструктурі, тому що це єдиний інструмент впливу на українців, який залишився у агресора.

Пізніше про це попередив сам очільник держави Володимир Зеленський.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький попередив, що не треба поспішати позбавлятися генераторів, які врятували бізнес та домогосподарства минулої зими.

Вас також можуть зацікавити новини: