Військовий експерт Петро Черник пояснив причини заяви Шойгу про готовність до переговорів / скріншот

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу раптово видав заяву про готовність до переговорів щодо України. На думку військового експерта Петра Черника, такі слова пролунали через те, що в РФ упевнені у спроможності повністю захопити території Донецької та Луганської областей.  

"В Росії дійшли висновку, що стратегічної мети на цьому етапі війни вони не досягли. Зокрема, ліквідувати українську державність й "повернути" повністю Україну вони не можуть. Саме тому для пропагандистських цілей вони і оголосили вхід так званих "ЛНР" та "ДНР" до складу РФ", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За словами Черника, для росіян вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей – це "завдання мінімум". І прямими перепонами для реалізації цієї мети зараз для росіян є Бахмут та Авдіївка Донецької області. 

Відео дня

"Для Путіна потрібні хоч якісь перемоги до весни. Вони знайдуть пояснення атакам по Києву та інших напрямках, як відволікаючий маневр. Саме в такому ракурсі й треба дивитись на те, чому Шойгу почав говорити про переговори та мир. Адже вони вважають, що їм вистачить сил та засобів, щоб захопити повністю Донеччину та Луганщину, і вони вже перевіряють світ, чи може тема миру сприйнята. Такий сценарій дуже небезпечний для України", – наголосив Черник. 

Війна в Україні: важливі новини

Офіцер Збройних сил України Денис Ярославський повідомив, що російські окупанти почали застосовувати заборонену хімічну зброю на Купʼянському напрямку. Наслідки таких дій з боку ворога наші захисники відчувають на собі вже другу добу. 

Тим часом, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни атакували відразу на пʼяти напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському. Протягом доби на фронті сталося 30 бойових зіткнень. 

Також росіяни не припиняють обстрілів українських міст. Зокрема, ворог вдарив по кладовищу на Херсонщині. Внаслідок атаки у Кіндійці загинула людина, ще один місцевий житель поранений. 

Вас також можуть зацікавити новини: