У ЗСУ прокоментували вчорашній проліт російських розвідувальних дронів над Україною (відео)

Спікер Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат прокоментував вчорашній вечірній проліт розвідувальних російських безпілотників на сході України.

В ефірі "Сніданку з 1+1" він наголосив, що противник постійно буде запускати такі БПЛА, тому що без розвідки важко вести якісь бойові дії.

"Росія буде використовувати їх завжди з різною метою: для визначення позицій наших збройних сил, визначення засобів ППО, а особливо для завдання ударів артилерією", - пояснив Ігнат.

Тому дуже важливо для захисників України збивати всі ці розвідувальні засоби. Також речник ПС ЗСУ зазначив, що вчора низка Телеграм-каналі поширила недостовірну інформацію, що це Росія запустила іранські дрони-камікадзе.

Повітряна тривога в Дніпропетровській області ввечері 12 лютого

12 лютого ввечері на Дніпропетровщині було оголошено повітряну тривогу. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що причина - запуск Росією дронів-камікадзе.

Згодом у Командуванні Повітряних сил повідомили, що інформація про застосування противником "Шахедів" увечері 12 лютого на Дніпропетровщині не відповідає дійсності. "Ворог використав розвідувальний БпЛА та кілька повітряних куль з кутовими відбивачами", - йшлося у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: