Безпілотник атакував Кремль / скріншот

Російські системи протиповітряної оборони (ППО) в умовах сучасної війни абсолютно неефективні та безглузді. А повітряний простір Росії не просто всипаний білими плямами ППО, скоріше, він сам - величезна біла пляма із вкрапленнями ППО.

Таку заяву зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи одну з атак дронів на РФ вночі 3 травня: "Дуже цікава новина про якийсь наліт якихось БПЛА на військовий аеродром у Брянській області, за результатами якого був пошкоджений літак Ан-124, який, нібито, не експлуатується ВКС РФ.. Даний аеродром розміщується в 170 км від кордону з Україною".

Як зазначив експерт, за повідомленнями російської пропаганди, у нальоті брали участь п'ять БПЛА, два з яких росіяни нібито збили зі стрілецької зброї, два влучили в ціль, а один зник.

Відео дня

"П'ять БПЛА подолали 170 км у повітряному просторі Росії, насиченому ешелонованої ППО, і досягли важливого об'єкта, тільки в районі якого дрони намагалися збити за допомогою стрілецької зброї. Не ЗРПК, ПЗРК, ЗРК, а саме, стрілецької зброї! Це зайвий доказ того, що російські системи ППО в умовах сучасної війни абсолютно неефективні і безглузді", - заявив Коваленко.

На його думку, війна проти України в найяскравішій формі продемонструвала відсталість російської зброї: "Внаслідок чого, можу сердечно привітати всіх постійних клієнтів Москви з "якісними" придбаннями! На парад воно - саме воно, і для фоток в Instagram. А для сучасної війни...".

Нальоти дронів на Росію - що повідомлялося

Нагадаємо, невідомі безпілотники вночі 3 травня атакували ряд російських військових і об'єктів у Брянській і Бєлгородській області. Зокрема, два дрона потрапили по території військового аеродрому в Брянській області і пошкодили літак Ан-124.

Також у Кремлі звинуватили Україну в замаху на диктатора Володимира Путіна.

У мережі з'явилося відео, як невідомий безпілотник атакував купол Кремля і вибухнув.