Експерт розкрив важливу деталь атаки "Шахедів"/ фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний аналітик Олександр Коваленко проаналізував кількість та інтенсивність ударів дронами типу Shahed-131/136, які РФ завдавала по Україні за останні кілька місяців, зокрема, у лютому 2024 року.

"За лютий російські окупанти запустили по Україні 356 одиниць Shahed-131/136. Найчисленніший пуск було зафіксовано 11 лютого - 45 дронів-камікадзе. Загальна кількість пусків за місяць не сильно відрізняється від січневого показника, а також жовтня-листопада 2023 року, або в межах 300-400 пусків на місяць. Винятком став рекордний грудень 2023-го - 625", - зазначає аналітик.

За його словами, з цього можна зробити два "обережних" висновки: або виробництво Shahed-131/136 стагнує, або йде процес поступального накопичення.

Відео дня

Він нагадує, саме навесні, з кінця квітня по червень 2023 року, російські окупаційні війська повернулися до практики регулярних ракетних ударів і нальотів дронами-камікадзе обмеженим бойовим комплектом.

Атака "Шахедів"

Нагадаємо, в ніч на 1 березня РФ атакувала Україну чотирма дронами-камікадзе типу "Шахед", але всі вони знищені ЗСУ . Зокрема, командування Повітряних сил ЗСУ уточнило, що противник атакував 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 з окупованої Донеччини та Бєлгородської області та 4-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (з районів Приморсько-Ахтарськ, Курськ Російської Федерації).

Раніше Коваленко розповів, що вважає російську міжконтинентальну балістичну ракету "Сармат", якою дуже пишається РФ, сирим і недоопрацьованим проєктом, що є небезпечним насамперед для своїх творців. За словами аналітика, 2022 року Дмитро Рогозін, який був гендиректором корпорації "Роскосмос", погрожував Заходу новітньою міжконтинентальною балістичною ракетою "Сармат". Однак, як стверджує Коваленко, цієї ракети тоді, по суті, не було.

Вас також можуть зацікавити новини: