У Великобританії пілоти з України пройшли важливий етап підготовки до польотів на винищувачах F-16 / колаж УНІАН з фото mil.gov.ua та ua.depositphotos.com

Українські пілоти у Великобританії - 10 осіб, пройшли базову льотну та мовну підготовку і тепер, перед тим, як навчитися керувати винищувачами F-16, перейдуть на курси підвищення кваліфікації, які проводять повітряні сили Франції.

Ці пілоти одного разу складуть першу лінію оборони в захисті українського неба від сил російського диктатора Володимира Путіна, йдеться на сайті Міноборони Великобританії. Міністр оборони Британії Грант Шаппс прокоментував завершення базової підготовки українських пілотів.

"Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням базової підготовки тут, у Великобританії. Завдяки всесвітньо відомому досвіду Королівських ВПС, ці пілоти пройшли найкращу підготовку і тепер на крок ближчі до долучення до боротьби з незаконним вторгненням Путіна", - сказав чиновник.

Відео дня

У центрі уваги українсько-російська війна - сьогодні це варто знати

Нагадаємо, для допомоги Україні було створено коаліцію повітряного потенціалу, яку очолюють США, Данія та Нідерланди. В її рамках нашій країні надається допомога для створення військово-повітряних сил, що складаються із сучасних винищувачів. Така коаліція була створена у 2023 році.

У середині лютого поточного року міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас говорив, що винищувачі F-16 в Україні можна буде побачити у червні. На думку голови військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера, такі літаки можуть змінити хід війни українців проти росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: