Тренерка загиблої від удару РФ Вікторії Івашко розповіла про спортивні досягнення дівчинки у дзюдо / фото ТСН.ua

З'ясувалися щемливі подробиці життя 9-річної дівчинки Вікторії Івашко, яка показувала надзвичайну цілеспрямованість на заняттях дзюдо та, як і всі діти, мала свої мрії та вподобання, допоки в ніч на 1 червня не загинула під час ракетної атаки РФ на Київ.

Спогадами про свою підопічну поділилися тренерка Діана Халматова в коментарі ТСН. До неї Віка ходила протягом трьох останніх років на заняття. 

За словами тренерки, дівчинка прийшла займатися дзюдо за власним бажанням. Після року занять у групі новачків Віку ще більше зацікавив цей вид спорту, вона прагнула досягти великих результатів, тому, попри те, що було дуже важко, змогла перейти до більш підготовленої групи.

Відео дня

Халматова згадує, що це була надзвичайно цілеспрямована, але, водночас, лагідна дитина. За роки тренувань між нею та Вікою виникли довірливі стосунку, а на вихідних перед ракетним ударом дитина завоювала перше місце на міських районних змаганнях із дзюдо. 

"Запам'яталося те, що, буває, Віка прийде і обіймає мене. Мабуть, дуже любила мене. Знаю, що жила дівчинка з мамою. На минулих вихідних дівчинка брала участь у міських районних змаганнях, виборола перше місце", - розповіла Халматова. 

Загибла під час обстрілу Києва 9-річна дзюдоїстка Віка Івашко завоювала 1 місце на районних змаганнях за кілька днів до смерті / фото ТСН.ua

За словами мами шкільної подружки загиблої Дар'ї, Віка була старанною не лише у спорті. Часто на шкільних перервах її можна було помітити з книжкою. 

Дівчинка жила лише з мамою, її тато помер від інсульту приблизно півтора року тому, згадує киянка Марія. 

"Ми з Вікою разом навчалися з першого класу, разом ходили на дзюдо. Вона дуже любила читати про Гаррі Поттера, на перервах полюбляла малювати аніме", - доповнює спогади мами Дар'я.

В ніч на 1 червня від ракети РФ загинула дівчинка Віка - перші подробиці

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки в ніч на 1 червня в Києві загинули троє людей (Росія вдарила по місту 10 "Іскандерами", всі цілі вдалося ліквідувати, проте уламки ракет спричинили багато горя).

Серед них була 9-річна дівчинка Віка, яка разом з мамою не змогла сховатися в бомбосховищі, адже двері туди були зачиненими. Це сталося у Деснянському районі, біля місцевої поліклініки. 

Тоді на місці трагедії небайдужі мешканці столиці зробили маленький меморіал, щоб вшановувати пам'ять загиблих. До нього однією з перших прийшла однокласниця Віки дівчинка Дар'я. Вона принесла подружці листівку та маленького зайчика. Вона пообіцяла, що Україна помститься за неї та її маму, а також зазначила, що дуже сумує.

Вас також можуть зацікавити новини: