Бронежилети будуть передані на потреби ЗСУ / фото УНІАН, Арсен Петров

У компанії "Венето" прокоментували скандальну ситуацію із продажем бронежилетів індивідуального захисту - кажуть, що близько тисячі бронежилетів, які опинилися у мережі супермаркетів, не є гуманітарною допомогою.

Про це йдеться у заяві компанії "Венето" у Facebook. При передачі бронежилетів нібито сталася помилка, через що у продажу опинилася продукція громадської організації "Львівський оборонний кластер". 

За словами в.о. керівника компанії Олександра Жученко, "Венето" тісно співпрацює з обласною військовою адміністрацією. Наголошується, що компанія на підставі безоплатних договорів зберігала для Черкаської ОВА гуманітарну допомогу – чохли для бронежилетів, виробником якої була организація "Львівський оборонний кластер".

Відео дня

"Ці чохли в кількості 1 тисяч штук були передані Черкаській ОВА як гуманітарна допомога. У зв'язку з відсутністю місця для їх зберігання вони були передані на наш склад на зберігання. Надалі всі вони в кількості 1 тисяч штук були повернуті Черкаському ОВА. І як ми зараз розуміємо, тут напевно виникла технічна помилка і плутанина. З цієї тисячі штук, що зберігала Черкаська ОВА, якусь кількість вони забрали виробництва ТОВ "Група Венето", а чохли виробництва ГО "Львівський оборонний кластер" залишилися у нас на складі", – йдеться у заяві компанії.

Надалі, за виконанням контракту з ТОВ "Епіцентр К", жилети в кількості до 200 штук були укомплектовані пластинами та відвантажені. У "Венето" стверджують, що продукція опинилась у продажу через людський фактор.

"Жилети індивідуального захисту нашого виробництва та виробництва ГО "Львівський оборонний кластер" аналогічні за функціональним призначенням, є схожими візуально. І найголовніше, що Черкаська ОВА отримала тисячу жилетів. Це просто помилка, людський фактор", – кажуть у компанії.

Раніше стало відомо, що СБУ розкрила масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги в Черкасах. Недобросовісні посадовці планували реалізувати понад 1 тисячу бронежилетів, які були призначені для Збройних сил України.

Загальна сума за незаконний продаж спорядження могла перевищити 12 мільйонів гривень. Бронежилети намагалися продати через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів.

Вас також можуть зацікавити новини: