Пошкодження Кримського моста вплине на війну України з РФ, спрогнозував експерт / фото RoksolanaToday&Крым

Пошкодження Кримського мосту зараз унеможливить перекидання російських мобілізованих через тимчасово окупований Крим далі на Запорізький напрямок чи на лівобережжя Херсонщини.

Про це повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко під час інформаційного телемарафону.

"Треба розуміти, що десь приблизно 75 відсотків забезпечення угруповання російських військ на окупованих теренах півдня України здійснювалось через окупований Крим і, зокрема, через Кримський міст. І, звичайно, на тлі бажання Росії перекидати туди мобілізованих, яких вони потім з Криму хочуть перевозити далі на Запорізький напрямок чи на лівобережжя Херсонщини. Це зараз унеможливить таке перекидання. І, звичайно, що ключ до деокупації півдня України загалом, в тому числі і в окупованому Криму", - сказав він.

Відео дня

Мусієнко також зазначив, що як мінімум це пригальмує перекидання російських військ, а в перспективі створить передумови, щоб у російських військових на окупованих теренах півдня виникало ще більше проблем.

Вибухи на Кримському мосту сьогодні - що трапилося

Як повідомляв УНІАН, вранці 8 жовтня стало відомо, що на залізничній гілці Кримського мосту виникла сильна пожежа.

Спочатку повідомлялося, що горить паливний термінал.

Пізніше в РФ заявили, що на Кримському мосту після підриву вантажної машини загорівся залізничний потяг з паливом.

За даними Національного антитерористичного комітету Росії, вибух на Кримському мосту призвів до того, що загорілися сім паливних цистерн залізничного складу.

Вас також можуть зацікавити новини: