Північна Салтівка - найбільш постраждалий район через агресію РФ у Харкові / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Попри безперервну військову агресію РФ проти України, наша країна поступово відновлює зруйновані окупантами міста й райони. Одним з красномовних місць-доказів дій російського фашизму став район Північної Салтівки Харківської області.

За даними DW, до російського вторгнення в Україну цей район був одним з найбільш густонаселених в області: там проживало близько 300 тисяч осіб, тепер через масштабні руйнування там знаходиться навряд чи тисяча українців. 

Згідно зі статистикою заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради Євгена Пасенова, через російські обстріли в Харкові пошкоджено понад чотирьох тисяч будинків, майже в третину з цих будівель були прямі влучання. Особливо не пощастило Північній Салтівці, адже район знаходиться на околиці міста й найбільше страждає від обстрілів. 

Відео дня

Однак українці не впадають у відчай і вже ведуть роботи з відновлення району: заново закладають фундамент, відновлюють зруйновані стіни й прибирають залишки руйнувань від російських снарядів. 

Відновлення України - головне

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, скільки Україні знадобиться грошей в рамках першого етапу відновлення держави від російської агресії. Кабінет міністрів у 2023 році планує отримати 17 млрд доларів на ці цілі. Будуть визначені чотири основні джерела фінансування. 

Раніше план відновлення країни оцінили в 750 мільярдів доларів - він повинен охоплювати кошти від конфіскованих активів РФ. 

Міністр інфраструктури та регіонального розвитку Олександр Кубраков також підтвердив, що гроші на відшкодування збитків, завданих житлу українців через вторгнення російської армії, і на відновлення житла планують брати з конфіскованих грошей країни-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: