Винищувачі F-16 посилять ЗСУ / фото US Air Force

У наступних пакетах військової допомоги Україна чекає на винищувачі F-16 і ракети з дальністю ураження цілей в 300-500 кілометрів. Про це заявив командувач Об'єднаними силами ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, це "дозволить Силам оборони України домогтися ще більших успіхів на полі бою і звільнити територію від ворога".

Відповідаючи на питання, яке озброєння зіграло вирішальну роль на полі бою, Наєв заявив, що у перший місяць повномасштабного вторгнення РФ це були надані странами-партнерами протитанкові ракетні комплекси NLAW, JAVELIN і переносні зенітно-ракетні комплекси STINGER, STARSTREAK, PIORUN.

Відео дня

Надалі знівелювати багаторазову перевагу росіян ЗСУ допомогли гаубиці М777А1, FH70 і самохідні артилерійські установки CAEZAR, AHS Krab, PzН-2000, М109, розповів генерал.

Крім того, він відзначив важливість передачі Україні РСЗВ М142 HIMARS і М270 MLRS, а також ЗРК середньої дальності NASAMS, IRIS-T і Patriot:

"Ми отримали надійний захист від балістичних ракет противника "Іскандер" та "Кинджал", - сказав Наєв.

F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ заявили, що Сили оборони України значно посиляться, отримавши західні винищувачі F-16:

"F-16, безумовно, допоможуть Україні в плані перехоплення крилатих ракет і дронів. Безумовно, зможуть в деякому роді відігнати російську авіацію подалі і допомогти нашим наземним військам просунутися в тому чи іншому напрямку".

Також повідомлялося, що  українські пілоти вже літають у небі на багатоцільових винищувачах F-16 з інструкторами.

Вас також можуть зацікавити новини: