Херсонська та Запорізька області будуть звільнені у липні-серпні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Через 3-4 тижні Україна зможе почати великі наступальні операції і змусити війська РФ бігти, причому не тільки з Херсона. В результаті спецоперації будуть звільнені Херсонська та Запорізька області.

Про це в інтерв'ю Главреду заявив екс-голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 років), генерал армії України Микола Маломуж.

За його словами, вже в найближчі тижні буде фактично завершено перший етап підготовки резерву і навчання на новітніх зразках західної техніки і озброєння, які сьогодні надходять в Україну.

"Я вважаю, що наступальні операції по оточенню Херсона будуть відбуватися дуже активно, зокрема, ми будемо пробивати шляхи до моря, щоб створювалися умови для оточення ворога. У Росії немає мотивації тримати Херсон, якщо буде оточення - є мотивація тікати. Тому що російські військовослужбовці будуть або знищені, або взяті в полон. Поки перешийок для виходу не заблокований, тому їм треба бігти раніше", - зазначив Маломуж.

Для цього ЗСУ треба створити потужний тиск на ворога як на херсонському, так і на запорізькому напрямку, вважає генерал.

"Це може бути перша стратегічна наступальна операція на півдні України. Тобто, в цілому, мова йде про звільнення півдня в серпні. Всі передумови для цього або вже є, або створюються зараз. Я вважаю, що ми в змозі це зробити, і за три-чотири тижні ми можемо реалізувати великі наступальні операції", - підсумував Маломуж, додавши, що звільнений буде не тільки Херсон, а й Запорізька область.

Окупація Херсона: що відомо

Нагадаємо, Херсон і частина області тривалий час перебувають під російською окупацією. Агресор періодично заявляє про намір провести там "референдум", а також проводить репресії проти мирного населення. Водночас жителі міста і області намагаються протистояти російським військовим, всіляко натякаючи, що їм там не раді.

Разом з тим окупанти визначилися з датою проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованій частині Запорізької та Херсонської областей. Вкрасти українську територію росіяни планують 11 вересня.

29 червня херсонський гауляйтер Кирило Стремоусов заявив про старт підготовки до "референдуму про приєднання до Росії". Точну дату зрадник не назвав. Він певен, що Херсонська область ухвалить рішення стати частиною Росії.

Як повідомляв УНІАН, Росія перекидає частину своїх сил на Донбас, відкриваючи Збройним силам України перспективи оточення і деокупації Мелітополя і Херсона. Генерал Маломуж озвучив ймовірні сценарії.

Вас також можуть зацікавити новини: