У окупантів є серйозні проблеми з розвідувальною авіацією / фото wikimedia.org

Недосконалість російської розвідувальної авіації може призвести до "засліплення і оглушення всього угруповання" окупантів.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він нагадав, що днями Міноборони Великобританії заявило, що росіяни розконсервували радянський висотний розвідувальний літак М-55 "Геофізика", для посилення розвідувальної компоненти. 

В даному контексті слід зазначити, що в радянські часи М-55 "Геофізика" міг застосовуватися для додаткової цілевказівки ВТК "Ока", з дальністю ураження цілі до 400 км. В даний час, на літак встановлюють контейнер радіотехнічної розвідки УКР-РТ, який дозволяє проводити розвідку і виявляти засоби ППО на глибину в 200-300 км.

Відео дня

На перший погляд звучить непогано, але якщо розглядати як повноцінну глибинну розвідку – ні. Адже при таких показниках М-55 "Геофізика" перебуваючи в повітряному просторі РФ, не зможе бути ефективним у питаннях розвідки вглиб території України.

"Все це вказує на недосконалість російської розвідувальної компоненти, яку намагаються вирішити, використовуючи морально і технічно застарілі засоби", - зазначив аналітик.

Коваленко зазначив, що британська розвідка повідомляє про те, що російські літаки ДРЛО А-50 зараз проходять інтеграцію з системами ППО С-400 "Тріумф" для підвищення ефективності зенітно-ракетних комплексів, в боротьбі з винищувачами F-16. "І це дуже цікаво. Справа в тому, що згідно з офіційними ТТХ ЗРС С-400 "Тріумф" дальність ураження цілі у неї досягає 400 км, при дальності виявлення і супроводу цілі радаром 91Н6Е – 600 км! При цьому, максимальна дальність ураження F-16 найсучаснішими ракетами класу "повітря-повітря" AIM – 120D (які ми навряд чи отримаємо) - 180 км, а крилатими ракетами класу "повітря-поверхня" AGM-158A JASSM - 370 км", - пояснив аналітик.

Він зазначив, що в обох випадках, ЗРС С-400 "Тріумф" повинна прекрасно справлятися з такими загрозами, але виявляється – ні і без підтримки А-50, ЗРС С-400 "Тріумф" на максимальних відстанях, заявлених в її характеристиках, не ефективна.

Коваленко додав, що у РФ на озброєнні 9 літаків ДРЛО А-50, один з яких досі перебуває на ремонті. Є інформація про небоєздатність ще декількох А-50 через ремонт і модернізацію.

"Точну кількість боєздатних літаків А-50 на сьогодні складно назвати, але їх точно менше 9 і це змушує росіян виводити з консервації подобу розвідувальної авіації", - констатував експерт.

Війна в Україні: новини

За добу на фронті сталося 74 бойових зіткнення. На Авдіївському напрямку загарбники не залишають спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.

На Таврійському напрямку зростають втрати російських окупантів у живій силі та техніці. Про це повідомляти бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічним угрупуванням військ" Таврія " Олександр Тарнавський у Telegram.

Вас також можуть зацікавити новини: