Боєць ЗСУ розповів про свій досвід боїв проти "вагнерівців" / колаж УНІАН, фото Міноборони РФ, кадр з відео

Військовослужбовець Дмитро Курилович ("Дронго"), який став добровольцем ще у 2014 році, стверджує, що учасники ПВК "Вагнер" вміють добре воювати та добре екіпіровані. Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".  

За словами Куриловича, йому доводилося на фронті стикатися у бою з представниками ПВК "Вагнер".

"Це сильні супротивники, зокрема, не просто "вагнери", з якими ми стикалися, "Вагнер" – це означення, у них є декілька штурмових груп, це "Шторм-z", ще якісь, ми переважно стикалися з "Лігою", це штурмовий загін саме спочатку, людей, "вагнерів", які брали участь у багатьох війнах, і це люди, які навчені саме воювати", - сказав Курилович.

Відео дня

За його словами, ці "вагнерівці" дуже ефективні, зокрема, їхні снайпери, які "працюють під кулемет", вони майже невидимі - побачити їх тяжко, бо вони екіпіровані маскхалатами, які відбивають тепло. Як уточнив "Дронго", тепловізор не бачить противника, одягнутого у такий спецодяг.

"Але, коли вже відбувається сутичка, війна тут до останнього – або нас, або їх, вони ніколи не відходили назад. Група, яка на нас вийшла, ДРГ, нас було шестеро людей, їх вийшло десятеро, один втік, дев'ятьох ми поклали, було дуже складно", - поділився військовослужбовець.

Він додав, що у ЗСУ теж є відповідні підрозділи, у лавах яких фахові бійці. Серед них – "Азов", "Правий сектор", підрозділи Головного управління розвідки України тощо.

"Перший – це "азовці", бійці дуже вправні… "Правий сектор", "Моджахеда" група "Вендета", теж доволі-таки розумні хлопці, ми з ними працювали під Новоселівкою, це перед Лиманом, "Омега", є декілька підрозділів, так само ГУР. Це ті люди, саме підрозділи, які прийшли добровольцями, багато бригад, в яких є добровольчі вихідці з Національної гвардії, зі Збройних сил України, з різних бригад, але вони прийшли добровільно і працюють до кінця", - наголосив Курилович. 

"ПВК Вагнер": останні новини

Нагадаємо, у Росії "новий" ватажок ПВК "Вагнер" з позивним "Лотос" (Антон Єлізаров) спробував сформувати новий загін у складі добровольчого корпусу Росгвардії в козацьких таборах під Ростовом, але зрештою ледве набрав пару сотню найманців, які стали дратувати всіх.

Найманці не проходили підготовку - у таборі вони парилися в лазні та чекали поповнення. Згодом простій став дратувати всіх. Поки "вагнерівці" відмокали по лазнях, "Лотоса" було майже не видно: він не виходив із намету, пізніше на певний час зник із соціальних мереж. Нещодавно "Лотос" анонсував плани зібрати 45-тисячне угруповання найманців під тим самим Ростовом.

Раніше повідомлялося, що ПВК "Вагнер" була спеціально створена для вирішення завдань з окупації сходу України, а її єдиним справжнім власником був президент РФ Володимир Путін. За словами колишнього учасника "Вагнера" Марата Габідулліна,  мета створення приватної кампанії - підтримання життєздатності проєкту "Новоросія". Він стверджує, що так звані "ЛНР" і "ДНР" були надто слабкими та без допомоги російських найманців не змогли б протистояти ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: