Эксперт назвал вероятную цель нового удара по Украине / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що зараз російська окупаційна армія накопичує ракети та інші ресурси для більш щільних ракетних обстрілів українських міст. Потенційною метою окупантів можуть стати ешелони з військовою технікою, яку отримає Україна від партнерів. 

"Весь світ знає, що найближчим часом Україна отримає бронетехніку, озброєння та боєприпаси. Очевидно, що все обладнання буде переміщуватися в основному залізничними шляхами. Маю припустити, що цього разу під ворожі ракетні обстріли підпадатимуть наші залізничні вузли, мости через Дніпро, якими рушатимуть українські ешелони з важливою і вкрай потрібною для ЗСУ технікою. У путінської армії зараз відбувається накопичення ракет та інших ресурсів, щоб максимально ущільнити ракетні обстріли у той час, коли відбуватиметься переміщення озброєння та військова техніка для України", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За словами Селезньова, удари російських окупантів по енергетичних об'єктах України не дали бажаного для Путіна результату. Українці змогли пристосуватися до нових реалій.

Відео дня

"Не сталося нової хвилі масової еміграції за межі України. Українці пристосувалися до нових реалій. Скоріш за все, путінські ракети будуть спрямовані саме на об'єкти залізничної інфраструктури, мости, переправи. Путін накопичує ресурси, щоб у день "Ч" завдати потужного, масованого ракетного удару. Путін буде намагатися зупинити постачання технічної допомоги від західних партнерів", – наголосив військовий експерт. 

Ракетні удари РФ по Україні: заяви експертів

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що повноцінний боєкомплект для масованого ракетного удару по Україні у Росії буде готовий ближче до 10 лютого. Ворог може поєднати активізацію бойових дій на передовій із ракетним ударом по Україні.

Крім того, за словами Коваленка, у Росії гострий дефіцит авіаційних ракет великого радіусу дії, таких як ракети Х-59. Вони зараз запускаються так само рідко, як і ракети "Калібр" та Х-101.

Водночас речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив, що українська ППО не може протидіяти балістичним ракетам ворога та зенітим ракетам, які летять по балістичній траєкторії. У зв'язку з цим залишається загроза отримання Росією іранських балістичних ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: