В районі Бахмута безперервно йдуть бої / facebook.com/GeneralStaff.ua

ВСУ продовжували контрнаступальні дії на Бахмутському напрямку, але підтверджених успіхів не домоглися.

Про це йдеться у свіжому звіті інституту з вивчення війни (ISW). У звіті наводяться слова прес-секретаря Східної групи військ України полковника Сергія Череватого про те, що ЗСУ продовжують наступ на південному фланзі Бахмута і щодня просуваються на сотні метрів, але не ведуть лобових атак в цьому районі, щоб зберегти особовий склад.

При цьому в ISW вказали, що російські окупанти провели обмежені безуспішні контратаки в районі Бахмута. 

Відео дня

Крім того, в Інституті розповіли, що російські війська продовжували наземні атаки вздовж фронту Авдіївка-Донецьк, але підтверджених успіхів не домоглися. Там навели дані окупантів про те, що вони успішно контратакували відступаючі українські сили в районах Красногорівки і Мар'їнки (27 км на північний захід від Авдіївки), але ISW не спостерігав жодних підтверджень недавніх успішних російських контратак на лінії Авдіївка-Донецьк. Також, за даними російських воєнкорів, окупанти атакували південно-західні підступи до Авдіївки і відтіснили українські сили, однак, як підкреслили аналітики, з яких саме позицій, не зрозуміло.

Аналітики Інституту також спростували заяви окупантів про те, що ті провели успішний штурм поблизу Веселого і просунулися ближче до Авдіївки з північного сходу. "ISW не спостерігав візуальних підтверджень недавніх успіхів росіян під Авдіївкою", - йдеться у звіті.

"2 і 3 серпня українські сили продовжували обстрілювати російські тили в Донецькій області. На кадрах з геолокацією видно, як ЗСУ завдають удару по російській системі ППО "Бук" з ракети HIMARS поблизу населеного пункту Роти в 17 км на південний схід від Бахмута. На другх кадрах з геолокацією видно, як українські сили завдають удару по російській РСЗВ "Град" на північний захід від Оленівки в 7 км на південь від Донецька", - повідомили аналітики.

Війна в Україні: новини

В районі Бахмута йдуть важкі бої, проте нашим захисникам вдається видавлювати ворога. Вчора ВСУ відбили контратаки російських окупантів на Південному фронті. Також Сили оборони ведуть наступальні дії південніше міста Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: