Окупанти на Запоріжжі змушені задіювати резерви / фото ua.depositphotos.com

Наступальні операції в Запорізької області ведуть підрозділи обмеженого функціоналу Сил оборони України. Водночас окупаційні війська змушені задіювати свої резерви.

Як пише у своєму Телеграм-каналі військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, за останню добу сталося те, що якнайкраще підкреслює той факт, що у росіян ресурсна дилема, вирішення якої немає.

"Так, по лінії Старомлинівка-Любимівка-Новозлатопіль, що є переднім краєм другої лінії оборони російських окупаційних військ у Запорізькій області, несподівано з'явилися муфлони 34 ОМСБр (Карачаєво-Черкесія). Раніше представники цього рідкісного гірського виду парнокопитних розміщувалися нижче Мелітополя. Загалом же, 34 ОМСБр належить до 49–ї ЗВА, зона відповідальності якої – лівобережна Херсонщина", – пояснив він.

Відео дня

За словами Коваленка, спочатку їх зігнали в тилову зону Запорізької області. Однак пізніше їх вже з тилової зони "погнали на рубіж основної лінії оборони і смуги забезпечення".

"Ще раз, з іншої зони відповідальності в тил, а з тилу на стримування смуги забезпечення. Про що це все говорить? Це говорить про те, що для стримування СМ (смуги забезпечення – ред.) російське командування залізло в дуже, дуже глибокий резерв. З чого випливає закономірне питання – а хто буде тримати основну лінію оборони?" – резюмував оглядач.

Війна в Україні: дії окупантів

Росіяни фактично зробили з заводу "Титан" в окупованому Криму військову частину. На території підприємства з'явилися системи ППО, Росгвардія. Крім того, все повністю заміновано.

Водночас увага українців і світу прикута до подій на окупованій ЗАЕС, про підготовку теракту на якій раніше попереджав начальник ГУР Кирило Буданов і президент Володимир Зеленський. Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев вважає, що окупанти можуть вдатися до ще однієї підлості, а саме – підірвати високовольтні лінії електропередачі, щоб на роки унеможливити експлуатацію станції.

Вас також можуть зацікавити новини: