На окупованих територіях росіяни готують жорстокі провокації на Новий рік / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники на тимчасово окупованій території Запорізької області готують провокації із вибухівками на Новий рік. Обʼєктами російських атак можуть стати масові заходи.  

В ефірі Апостроф TV боєць Легіону Свободи Костянтин Денисов порекомендував мешканцям окупованих територій ні в якому разі не святкувати Новий рік на вулиці.

"Ми отримали інформацію від наших людей на окупованих територіях, що росіяни готуються до провокацій на новорічні свята. Об'єктами стануть масові святкові заходи в Енергодарі, Мелітополі та Бердянську, де біля ялинок будуть збиратися діти. Вони готують вибухи, це може бути замаскована під новорічні подарунки вибухівка, або під гірлянди навколо новорічних ялинок. Також їм з Криму привезли нову партію дронів, з яких вони можуть скидати самопальні вибухові пристрої прямо на натовп під час святкування. Тому ми рекомендуємо ні в якому разі не ходити святкувати на вулиці, а тим паче з дітьми", – наголосив Денисов.

Відео дня

Що відбувається на окупованій частині Запорізької області

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російські загарбники посилили заходи з пошуку патріотично налаштованих українців. Зокрема, в місті Токмак ворог посилив адміністративно-поліцейські заходи. 

Водночас голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що російські окупанти використовують Мелітополь як логістичний хаб та стягують живу силу на Запорізький напрямок. Він також зазначив, що російські загарбники продовжують фільтраційні заходи на окупованій території Запорізької області.

Крім того, російські загарбники вирішили депортувати жителів Енергодара Запорізької області. Людей планують вивозити в Джанкой (АР Крим). 

Вас також можуть зацікавити новини: