Прикордонник "Нептун" розповів про незвичайного полоненого супротивника / колаж УНІАН зі скріншотів

Серед російських окупантів, яких наші захисники беруть в полон, є абсолютно неадекватні.

Про свій досвід розповів прикордонник з позивним "Нептун", один із захисників півдня, який тримав оборону в районі Антонівського мосту. За підтримки артилерії він з побратимами зачищали ворожі та тримали свої позиції, їм нерідко доводилося брати у полон російських військовослужбовців, які намагалися втекти.

"Що я можу сказати про полонених, так ми брали їх. Цікаві хлопці, різні. Є адекватні, є неадекватні повністю. Йшов (один з окупантів, - Ред.) без взуття, з бронежилетом, в касці, але він йшов з гранатою. Коли зв'язували ноги, я вже в нічник, за допомогою оптики побачив, як він вже руки розв'язував, що людина не здається до останнього. Він розуміє, чому він сюди йшов, і що він хоче", - сказав він.

При цьому, за словами бійця, видно, що окупанти намагаються здійснити хоча б якийсь відбір серед людей, щоб вони хоча б якось були підготовлені. "Принаймні, мінімум, якщо був мобілізований, то щоб хоча б був фізично підготовлений", - сказав прикордонник на псевдо "Нептун".

Цікаві новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, раніше бійці Національної гвардії України взяли у полон окупанта з російської бригади морської піхоти, який намагався штурмувати українські позиції на мопеді. Зокрема, під час роботи одного з підрозділів аеророзвідки в районі Урожайного оператори БПЛА помітили російського військового, який наближався до українських позицій на мопеді, а потім намагався непомітно підійти ближче та провести розвідку.

Бійці 21-ї бригади НГУ вже чекали на незваного "гостя". Як виявилось, полоненому 43 роки, він проходив службу за контрактом у рядах бригади морської піхоти ЗС РФ. З вересня 2023 року брав участь у бойових діях на Донеччині. За словами полоненого, був призваний на посаду водія, однак потім був переведений в штурмовий підрозділ.

Вас також можуть зацікавити новини: