Генштаб відзвітував про ситуацію на фронті 10 травня / фото REUTERS

Найбільша активність російських окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Про це йдеться в оприлюдненій у Facebook оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ станом на 18:00.

У Генштабі зауважують, що окупанти нарощують темпи проведення стратегічної наступальної операції у Східній операційній зоні, здійснюють вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони українських військ. Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктам цивільної та військової інфраструктури, йдеться у повідомленні.

Відео дня

З метою недопущення просування підрозділів Сил оборони України та для посилення своїх військ окупанти додатково перемістили на територію України до 500 мобілізованих осіб з окупованої території Донецької та Луганської областей.

За даними Генштабу, на Сіверському напрямку окупанти продовжують забезпечувати посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. "(Ворог - УНІАН) Здійснив обстріли з мінометів в прикордонних районах ділянок місцевості поблизу населених пунктів Карповичі та Сеньківка Чернігівської області", - йдеться у повідомленні.

На Слобожанському напрямку російські війська активних наступальних дій не проводила. Вони продовжували перегрупування наявних підрозділів, здійснювати інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилювати систему протиповітряної оборони, нарощувати систему медичного забезпечення.

"На Ізюмському напрямку ворог продовжував створювати сприятливі умови для переходу у наступ, для чого поповнював запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводив інженерне обладнання передових позицій та посилив повітряну розвідку", - йдеться у повідомленні.

На Сєвєродонецькому напрямку, додають у Генштабі, тривають безуспішні спроби встановлення контролю над Рубіжним.

"Ворог здійснює штурмові дії в районах населених пунктів Нижнє, Тошківка, Оріхове Луганської області, успіху не має", - сказано в повідомленні.

Окупанти намагаються закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка, здійснюють штурмові дії в районі населеного пункту Шандриголове Донецької області, але і тут успіху не мають.

На Донецькому напрямку окупанти здійснювали спробу штурмових дій у напрямках міста Марʼїнка, населених пунктів Камʼянка Ясинуватського району та Новомихайлівка Покровського району Донецької області, але безуспішно.

Вас також можуть зацікавити новини: