Володимир Путін / фото REUTERS

Загальна стратегія президента Росії Володимира Путіна щодо України невідома.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін, відповідаючи на питання кореспондента CNN про те, на які "кнопки" буде натискати Путін – продовольства, енергії або міграції.

Остін сказав, що світ бачив, як російський лідер "з самого початку використовував ряд різних важелів". За його словами, на початку війни Путін розраховував використовувати переважну силу, швидкість і міць, щоб дуже швидко захопити Київ і змістити уряд, але зазнав невдачі.

Відео дня

"Ми бачили, як вони дійсно просувалися дуже повільно і безуспішно на полі бою. І можна було б очікувати, що він буде прагнути використовувати інші важелі влади або інші інструменти влади, і він робить це. Але його стратегія цілком невідома", - заявив глава Пентагону.

Раніше повідомлялося, що глава Міноборони США Ллойд Остін виступив на брифінгу після конференції "Української контактної групи", в якій взяли участь представники 44 країн, НАТО і Європейський Союз. Він заявив, що Данія посилить Збройні Сили України протикорабельними ракетами Harpoon і наземними пусковими установками для їх запуску. 

Вас також можуть зацікавити новини: