Олексій Головенський / скріншот

Відправляючи на війну в Україну, Росія доводила своїм льотчикам, що сили ППО в Україні слабкі: "все старе і нічого не працює".

Таку заяву зробив збитий та полонений у Миколаївській області російський льотчик Олексій Головенський під час брифінгу, який транслювало агентство "Інтерфакс-Україна".

"З 24 лютого по 5 березня особисто я виконав сім бойових вильотів, мета яких була розвідка, виявлення радіотехнічних засобів радіовипромінюючих засобів ППО ЗСУ для їх знищення. Наше керівництво стверджувало, що Україна слабка в ППО, що все старе і нічого не працює", – заявив він.

Відео дня

"5 березня отримавши наказ з виконання бойового вильоту, я злетів з аеропорту Саки, мене направили в Миколаївську область з метою виявлення радіовипромінюючих засобів ППО противника, а також для виявлення літальних апаратів на території України.... Протягом півгодини я здійснював розвідку, після чого був збитий двома ракетами ППО України, катапультувався, потрапив до рук ЗСУ", – додав він.

Льотчик зробив висновок, що його відправили на вірну смерть:

"З цього випливає, що мене моє Керівництво просто відправило як наживку на 100 відсоткову смерть, нічого до мене не довівши, і судячи з уражених літаків ВКС Росії, про це не доводилося нікому. ППО на території України працює відмінно".

Також він зізнався, що його родичі жили в Україні, а родичі дружини досі проживають у розбомбленому Харкові:

"На території Полтавської області у мене завжди були родичі, Я до них раніше приїжджав – дідусь, бабуся... У моєї дружини є родичі в Харкові... Я не літав на такі завдання (бомбити Харків – УНІАН). Але літають інші. Я шокований. Місто зачищене, там немає зв'язку. Я навіть не уявляю, що там, де вони там".

Вас також можуть зацікавити новини: